Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
YouTube
 Pinterest

Deuren en kasten op maat?
Voordeeldeuren.nl
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl


Voordeelvloeren  >  Laminaat
Filteren
EIGENSCHAPPEN
PRIJS
MODEL
UITVOERING
KLEUR
DIKTE
MERK
GARANTIE
GEBRUIKERSKLASSE


Toon resultaten (405)
Sorteren
Toon resultaten

Wat is het beste laminaat?

Het beste laminaat is bestand tegen slijtage en is makkelijk te leggen. Het is moeilijk te zeggen wat de beste laminaatvloer is voor jou. Ben je op zoek naar laminaat voor je huis, dan is het handig om te zoeken naar laminaat dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Laminaat met gebruikersklasse 32 - AC4 is zeer geschikt. Dit is een Europese norm voor laminaat die aangeeft hoe goed een vloer bestand is tegen slijtage en gebruikssporen.

Wat is laminaat?

Laminaat is vloer die bestaat uit 4 lagen die rondom is voorzien van een mes of groef om aan elkaar te klikken. De toplaag en onderlaag is slijtvast melamine geplakt op papier met een hout of steen decor. De HDF tussenlaag is extra hard geperst.

De transparante toplaag bepaalt de slijtwaarde van het laminaat. Laminaat wordt aangeboden met een gebruikersklasse vanaf 31 tot 35. Hoe hoger de klasse, hoe sterker het laminaat. De melamine kunsthars toplaag is sterk, hard, licht in gewicht en bestand tegen sterke zuren.
Lees verder over de mogelijkheden met laminaat
Douwes Dekker Galant


Meer weergeven

Laminaat heeft vele voordelen

Laminaat is sterk, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen. Samenvattend, laminaat biedt vele voordelen als vloerkeuze. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, overweeg dan laminaat. Met regelmaat de vloer schoonmaken met het juiste onderhoudsmiddel, is laminaat een goede keuze om jarenlang een mooie vloer in huis of kantoor te hebben.

Wat is een PVC laminaat vloer?

Een PVC laminaat vloer bestaat eigenlijk niet. Het is een PVC vloer of een laminaatvloer. Wat bedoelt wordt is een PVC vloer die net zo makkelijk als laminaat in elkaar klikt en niet gelijmd wordt op de betonvloer. Het assortiment PVC laminaat vloeren vind je op de PVC vloer pagina.

Welke verschillende laminaatvloeren zijn er te koop??

De keuze in uitvoeringen van laminaat wordt steeds groter. De eerste laminaatvloeren werden snel opgevolgd door laminaat met bredere en langere planken. De basisplaat is sterker geworden door MDF te vervangen door HDF en de lijmverbinding vervangen door een klikverbinding.

De keuze op dit moment bestaan uit:

Wat is waterbestendig laminaat?

Waterbestendig laminaat is laminaat dat ontworpen is om tegen water van bovenaf te kunnen. Deze extra vochtwerende bewerking maakt het geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals een entreehal, keuken of schuur. De verbinding tussen de laminaatplanken is waterdicht gemaakt om doorlekken van water te voorkomen.

Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat waterbestendig laminaat niet hetzelfde is als waterdicht laminaat. Het is nog steeds gevoelig voor vocht vanaf onderaf en als het blootgesteld wordt aan grote hoeveelheden water.

Wat is de beste laminaat aanbieding?

De beste laminaat vloer aanbieding bestaat is een combinatie van beste prijs, uitstekende kwaliteit laminaat, goede garantie en service als dat nodig mocht zijn. De aanbiedingsprijs staat vermeld bij iedere laminaatvloer. In combinatie met een ondervloer, ontvang je nog extra korting op de combinatieprijs. De kwaliteit van alle laminaatvloeren is goed, oplopend tot uitstekend.

De beste prijs/kwaliteit vloeren worden aangeboden door QuickStep, Douwes Dekker, Beautifloor en Meister. Jarenlange ervaring in het ontwikkelen van laminaat met de makkelijkste klikverbinding geeft deze fabrikanten een voorsprong op vele andere merken laminaat. Deze vloeren worden allemaal duurzaam geproduceerd in Europa en voldoen aan vele keurmerken.

Wat zijn de nadelen van laminaat?

Veel nadelen zijn er niet, maar er zijn toch een paar aandachtspuntjes om rekening mee te houden. Laminaat kan niet geschuurd of opnieuw afgelakt worden als het beschadigd is. Als de toplaag van het laminaat krasjes of deuken vertoont, is het moeilijk om deze te repareren. De kunststof toplaag van laminaat is iets minder mooi dan de natuurlijke look van hardhouten vloeren.

Waarom heeft laminaat een ondervloer nodig?

De harde onderzijde van een laminaatvloer is sterk genoeg om op een betonnen of houtenvloer te leggen. Onaangenaam kraken en bewegen van het laminaat is dan het gevolg. Een ondervloer voorkomt dit en zorgt voor een goede basis om laminaat op te leggen.

Laminaat kan op veel verschillende ondervloeren gelegd worden, maar er is maar één de beste voor jouw situatie. Lees de uitgebreide informatie over ondervloeren die geschikt zijn voor laminaat op de ondervloer pagina. Je hebt langer plezier van je laminaat vloer met de juiste ondervloer.

Waarom werk je laminaat af met plinten?

Laminaat heeft de eigenschap, zoals de meeste harde vloeren, dat de vloer kan uitzetten en krimpen. Laminaat zet uit door hogere temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Laminaat krimpt zodra de vochtigheid daalt. In de gebruiksaanwijzing staat dat laminaatvloeren 8 tot 10 mm van de muren en kozijnen vrij kan bewegen. Dit gebeurd alleen in extreme gevallen.

Acclimatiseren van laminaat in de ruimte waar het geplaatst wordt voorkomt al veel problemen. Minimaal 24 uur, maar 48 uur of langer is altijd beter en aan te raden. Zeker in nieuwbouw waar de kachel nog niet lang heeft gebrand of de muren net zijn gestukt. Een lucht ontvochtiger is dan aan te raden.

Plakplintjes, muurplinten of overzetplinten zijn ideaal om de uitzettingsvoeg tussen de laminaatvloer en de muur af te werken. Lees de uitgebreide uitleg over het afwerken van laminaat met plinten op de plinten pagina. Je laminaatvloer krijgt meer glans en allure met de juiste plakplint of muurplint.

Vragen over laminaat leggen, schoonmaken of vloerverwarming?

Je kan 7 dagen per week contact opnemen met de klantenservice. De klantenservice is bereikbaar van 9:00 tot 21:00 via telefoon, chat of WhatsApp. Een vloerenspecialist zal jouw vragen graag beantwoorden en adviseren als je daarom vraagt.

Terug

Handig om te weten

Welke ondervloer is de beste? Blauwe pijl Muurplint of plakplint? Blauwe pijl Zo bestel je een complete vloer Blauwe pijl Combinatie korting Blauwe pijl Veel gestelde vragen Blauwe pijl

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Blauwe pijl Showroom Blauwe pijl Bezorgen of afhalen Blauwe pijl Betaalmogelijkheden Blauwe pijl Retourneren Blauwe pijl Service Blauwe pijl
Rating starRating starRating starRating starRating star
9.5/10 van 712 beoordelingen


Betaalmogelijkheden