Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
YouTube
 Pinterest

Deuren en kasten op maat?
Voordeeldeuren.nl
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl


Voordeelvloeren  >  Ondervloeren

De beste ondervloer


De keuze voor de meest geschikte ondervloer is afhankelijk van de plaats en het materiaal van de vloer waar de ondervloer op geplaatst wordt. Op een houten vloer zijn ondervloeren in tegelformaat een veilige keus. Voorbeelden hiervan zijn groene vloerplaten of een Redupax ondervloer. Is de houtenvloer vlak gemaakt met OSB platen, spaanplaat of underlayment platen dan zijn ondervloeren op rol ook geschikt.

Houtenvloer met een kruipruimte eronder

Is er onder de houtenvloer een kruipruimte of kans op ander vocht dan is het van belang dat er eerst een vochtscherm wordt geplaatst. De ondervloer wordt op het vochtscherm geplaatst. Isolatie is gewenst tegen de kou en de beste keus is de 6mm XPS ondervloer. XPS ondervloeren isoleren heel goed, maar hebben geen loopgeluid reductie. Groene vloerplaten zijn geschikt en munten nergens in uit. Redupax PLUS ondervloer zijn ook geschikt en hebben een gemiddelde isolatiewaarde en een hoog loopgeluid reductie.

Houten plankenvloer als bovenverdieping

Een houten verdiepingsvloer heeft geen last van optrekkend vocht, dus een vochtscherm hoeft niet toegepast te worden. Bij een standaard plankenvloer is een tegelformaat ondervloer de beste keuze. De groene vloerplaat is geschikt, maar munt nergens in uit. Redupax ondervloeren dempen het geluid naar de vertrekken eronder met 10dB wat aan te raden is. De Redupax PLUS is harder geperst en verminderd bovendien het loop geluid in de ruimte. Redupax PLUS is de beste keuze.

Vlakke houtenvloer als bovenverdieping

Is de bovenzijde van de houtenvloer helemaal vlak, dan zou een ondervloer op rol ook toegepast kunnen worden. De AluPLus ondervloer is de voordeligste keus en heeft als voordeel dat het makkelijker te plaatsen is als bijvoorbeeld groene vloerplaten. Een alternatief met geluiddemping naar onder gelegen vertrekken is de Supreme ondervloer met 10dB certificaat. Zoveel mogelijk geluiddemping in de ruimte dan is TimberSound de beste keuze.

Betonvloer

De betonvloer is de meest voorkomende vloer waar laminaat op geplaatst wordt. Een vochtscherm is vereist. Een aangehecht vochtscherm in combinatie met een ondervloer is ook geschikt. Elke ondervloer kan hierop geplaatst worden en is de AluPLus ondervloer de voordeligste keus. XPS ondervloeren houden de kou het beste weg. TimberSound ondervloeren hebben een hoog loopgeluid reductie en wordt veruit het meest toegepast.

Betonvloer met vloerverwarming

Ondervloeren in combinatie met vloerverwarming moeten een zo laag mogelijke warmteweerstand hebben. De beste keuze is deTimberSound ondervloer en de reden is als volgt. TimberSound heeft een warmteweerstand 0,01 m2K/W en een dikte van 2.8 mm. De dikte maakt het verschil waarom de TimberSound ondervloer beter is als de Heatfoil ondervloer die ook een warmteweerstand 0,014 m2K/W heeft, maar een dikte van slechts 1.2 mm. De TimberSound ondervloer kan beter oneffenheden verwerken door de dikte van 2.8 mm ten opzichte van de Heatfoil met een dikte van 1.2 mm.

Betonvloer in appartement

De belangrijkste voorwaarde is geluidreductie van 10dB om aan de eisen van de bewoners vereniging te voldoen. De voordeligste keus met een 10dB certificaat is Supreme Is extra demping van loopgeluid een wens dan is Bluefloor de beste ondervloer. Redupax PLUS is ook een mogelijkheid, maar die heeft een hogere prijs. In nieuwbouw appartementen is het aan te raden een gesloten vochtscherm toe te passen. Bluefloor is de beste keuze.

Betonvloer in appartement met vloerverwarming

De beste keuze is Heatfoil. Wat van belang is dat de betonvloer vloer vlak is. Heatfoil heeft niet de mogelijkheid om uitstekende delen op te vangen door de geringe dikte van 1.2 mm. Een extra vochtscherm is niet nodig omdat deze in de Heatfoil ondervloer is verwerkt. Is de betonvloer onregelmatig dan is de Supreme ondervloer de beste keus.

Terug


Handig om te weten

Welke ondervloer is de beste? Blauwe pijl Muurplint of plakplint? Blauwe pijl Zo bestel je een complete vloer Blauwe pijl Combinatie korting Blauwe pijl Veel gestelde vragen Blauwe pijl

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Blauwe pijl Showroom Blauwe pijl Bezorgen of afhalen Blauwe pijl Betaalmogelijkheden Blauwe pijl Retourneren Blauwe pijl Service Blauwe pijl
Rating starRating starRating starRating starRating star
9.5/10 van 717 beoordelingen


Betaalmogelijkheden