Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
YouTube
 Pinterest

Deuren en kasten op maat?
Voordeeldeuren.nl
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl


Voordeelvloeren  >  Complete vloer

Zo bestel je een complete vloer


Om een vloer te leggen en af te werken heb je als basis laminaat, ondervloer en plinten nodig. Laminaat kan niet direct op de ondergrond gelegd worden omdat een laminaatvloer een ondergrond nodig heeft die de krachten kan verdelen. Leg je de laminaatvoer direct op een plankenvloer of op beton, is het contact niet verdeeld en gaat de vloer kraken, bewegen en uiteindelijk stuk. Een laminaatvloer krimpt en zet uit en daarom moet er altijd zwelruimte zijn tussen het laminaat en een muur of kozijn. Is deze zwelruimte er niet dan zal het laminaat in elkaar gedrukt worden en de kopse verbindingen omhoog gaan staan. De zwelruimte is gemiddeld 7 mm en wordt afgedekt met een muurplint. Is er al een muurplint aanwezig, en kan de vloer er niet onder geplaatst worden, dan wordt de zwelruimte afgewerkt met een plakplint.

Laminaat leggen

Het voorwerk is gedaan, je hebt de mooiste laminaatvloer, plinten en toebehoren uitgezocht en gaat de vloer leggen. Je hebt hier standaard gereedschap voor nodig zoals een hamer, decoupeerzaag, stanleymes en een blokhaak. Wat handig is om bij je nieuwe vloer te bestellen is een montage set. Deze universele set van QuickStep bestaat uit wiggen, een aanslagblok en een aanslagijzer. Dit heb je nodig om een laminaatvloer makkelijk te kunnen leggen. Een montage set is een aanrader.

Laminaat afwerken

Een laminaatvloer werk je af met plinten, maar daar kom je niet altijd mee weg. Verwarmingsbuizen zijn het makkelijkste af te werken met zelfklevende rozetten. Een grote deurmat is aan te raden bij de voordeur. De vloer wordt dat beschermd tegen vuil, een vloermat is eenvoudig te leggen en een vloerluik blijft goed te bereiken. Plaatst tussen de vloermat en de laminaatvloer een metalen hoekrofiel in de kleur van het laminaat of in blank aluminium.

Laminaat onderhouden

Laminaat blijft het mooist als je sterke vervuiling voorkomt door middel van een goede deurmat. Zand en laminaat is geen goede combinatie, dus zorg voor een zandvrije vloer. Schoonmaken kan eenvoudig met een swiffer of stofzuiger. Vuile vlekken kunnen weggehaald worden met een licht vochtige mop. Onderhoudsmiddel van bijvoorbeeld QuickStep of Meister is aan te raden. Beide merken adviseren dit. Producten van bijvoorbeeld HG of allesreinigers zijn juist slecht voor een laminaatvloer (en niet aan te raden) omdat deze een residu op de vloer achterlaten die juist vuil vasthouden.

Complete vloer met een aanbiedingsprijs

De prijzen van alle producten staan duidelijk vermeld op de website. Dit zijn vaste prijzen en we maken geen extra aanbiedingen of offertes. Toch is een complete vloer goedkoper dan je verwacht. De prijs van de ondervloer is variabel en dat is zichtbaar in de winkelmand bij een gelijktijdige bestelling van laminaat en ondervloer. Gegarandeerd een mooie prijs.

Volle pakken laminaat over? We halen het gratis op

Vind jij het ook zo zonde van je geld als te veel bestelde pakken laminaat verdwijnen naar de schuur of naar de zolderkamer? Dat vinden wij ook! Te weinig bestellen is ook niet handig natuurlijk. Als je de klus in één keer wilt klaren en je niet zeker bent van de afmetingen is dat lastig maar wij kunnen je daarbij helpen. Ben je niet zeker van de hoeveelheid pakken laminaat die je nodig hebt, kun je ons altijd bereiken via mail, telefoon, chat of per whats-app voor het juiste advies. Heb je ondanks je beste berekeningen nog een paar pakken laminaat over, halen we die met net zoveel plezier retour als we ze afgeleverd hebben. De retourkosten betalen wij.

Vragen over laminaat

Iedere situatie is anders en wil je ons advies, neem dan contact op met de klantenservice of stuur een whatsapp met een foto of korte video. Je ontvangt dan waar mogelijk de beste oplossing of een alternatief voorstel.

Terug


Handig om te weten

Welke ondervloer is de beste? Blauwe pijl Muurplint of plakplint? Blauwe pijl Zo bestel je een complete vloer Blauwe pijl Combinatie korting Blauwe pijl Veel gestelde vragen Blauwe pijl

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Blauwe pijl Showroom Blauwe pijl Bezorgen of afhalen Blauwe pijl Betaalmogelijkheden Blauwe pijl Retourneren Blauwe pijl Service Blauwe pijl
Rating starRating starRating starRating starRating star
9.5/10 van 711 beoordelingen


Betaalmogelijkheden