Meer inspiratie
 Facebook
 Instagram
YouTube
 Pinterest

Deuren en kasten op maat?
Voordeeldeuren.nl
Voordeelschuifdeurkast.nl
Voordeelvloeren.nl


Voordeelvloeren  >  Laminaat
Filteren
EIGENSCHAPPEN
PRIJS
MODEL
UITVOERING
KLEUR
DIKTE
MERK
GARANTIE
GEBRUIKERSKLASSE


Toon resultaten (405)
Sorteren
Toon resultaten

Waterbestendig laminaat, een veilig gevoel

Waterbestendig laminaat is behandeld met waterafstotende coating. Water op de vloer komt zal niet direct onherstelbare schade aan de laminaatvloer veroorzaken. Het is wel belangrijk water zo kort mogelijk op de vloer te laten liggen.

De groeven die vaak om een een laminaatplank zijn aangebracht, zijn ook voorzien van een waterafstotende laag. Juist de groeven krijgen het zwaar te verduren door water omdat de water direct in de groeven loopt. De v groeven verdelen water sneller over de vloer door de trechtervorm van de groeven.

De klikverbinding in de laminaatvloer wordt gefreesd in de HDF basisplaat. De zogenaamde mes en groef worden met een waterbestendige kunsthars behandeld. De kunsthars zorgt voor een soepele verbinding tussen de laminaat planken en maakt direct het HDF waterbestendig.

Wat zijn de beste waterbestendige laminaatvloeren?

Het beste waterbestendige laminaat is laminaat van QuickStep en Meister. Beide fabrikanten produceren ook voor andere merken zoals Douwes Dekker en Beautifloor. Je kan heel simpel de uitgebreide tests over de waterbestendigheid lezen op de websites van deze fabrikanten.
Lees verder over waterbestendig laminaat
Meister collectie


Meer weergevenWat zijn de beste waterbestendige laminaatvloeren?

Het beste waterbestendige laminaat is laminaat van QuickStep en Meister. Beide fabrikanten produceren ook voor andere merken zoals Douwes Dekker en Beautifloor. Je kan heel simpel de uitgebreide tests over de waterbestendigheid lezen op de websites van deze fabrikanten.

Waar zijn waterbestendige vloeren geschikt voor?

Waterbestendige laminaatvloeren kunnen overal gelegd worden, maar komen in de keuken, hal of andere ruimtes waar kans is op vocht van bovenaf het best tot zijn recht. Waterbestendig laminaat wordt omschreven als geschikt voor douche en badkamers. Technisch gezien klopt dat, mits er aan veel voorwaarden wordt voldaan. Zie QuickStep afwerking waterdichte laminaatvloeren.

Het gemak van waterbestendig laminaat

De Headroseal waterbestendige toplaag van QuickStep is niet zichtbaar op het laminaat. Headroseal is transparant en geeft geen extra glans aan de vloer. Wat Headroseal het grote voordeel geeft op laminaatvloeren zonder deze waterbestendige toplaag is het grondig schoonmaken van de vloer.

Waar voorheen als schoonmaaktip werd gegeven is de vloer handvochtig te reinigen, kan je de laminaatvloer nu net zo reinigen als een tegel of plavuizenvloer. Uiteraard alles met mate, zodat het water niet langs de muren of onder de plinten doordruppeld. Laminaat met een Headroseal toplaag zijn waterbestendig aan de bovenkant, maar vocht vanaf de onderzijde is net zo slecht als bij laminaat zonder waterbestendige toplaag.

Prijs en kwaliteit van waterbestendige vloeren

Waterbestendig laminaat is niet duurder dan hetzelfde laminaat zonder deze handige afwerking. Steeds meer leveranciers zullen overstappen op deze nieuwe techniek. De kwaliteit is hetzelfde met als extra voordeel dat laminaat nog minder kwetsbaar is voor vocht op de vloer. Water onder de vloer is wel een probleem en bij lekkage van bijvoorbeeld een wasmachine is de laminaatvloer nog even kwetsbaar. Een goede lekbak onder de wasmachine is als extra veiligheid aan te raden.

Laminaat in de keuken

Iedere laminaatvloer die we aanbieden is ook geschikt om in de keuken te plaatsen. Normaal gesproken wordt ook de keukenvloer geen waterballet en een paar druppeltjes water van de afwas, daar kan iedere laminaatvloer tegen. Keukenvloeren worden intensiever belast dan bijvoorbeeld een vloer in de woonkamer en daarom raden we vloeren aan met de kwaliteitsaanduiding klasse 32. De slijtvastheid is goed, net als de kwaliteit van de vloer en garandeert een lange levensduur. De klasse aanduiding, net als de waterbestendigheid staat aangegeven bij elke vloer.

Hoe voorkom je vochtproblemen met je laminaatvloer?

Lees voordat je start met het leggen van een nieuwe vloer de legvoorschriften. Je leest buiten de montagevoorschriften ook tips waar je op moet letten om vochtproblemen te voorkomen. Plaats nooit een waterbestendige laminaatvloer bijvoorbeeld in een sauna. Daar zijn andere vloeren veel beter voor geschikt.

Zijn er nog vragen waar je graag snel een deskundig antwoord op wil hebben? Neem dan contact op met de klantenservice via telefoon, chat via de website, Whatsapp of e-mail. De chatfunctie gaat het snelst en is 7 dagen per week beschikbaar van 9 tot 21 uur.

Terug

Handig om te weten

Welke ondervloer is de beste? Blauwe pijl Muurplint of plakplint? Blauwe pijl Zo bestel je een complete vloer Blauwe pijl Combinatie korting Blauwe pijl Veel gestelde vragen Blauwe pijl

Ons team staat klaar om je te helpen

Klantenservice Blauwe pijl Showroom Blauwe pijl Bezorgen of afhalen Blauwe pijl Betaalmogelijkheden Blauwe pijl Retourneren Blauwe pijl Service Blauwe pijl
Rating starRating starRating starRating starRating star
9.5/10 van 711 beoordelingen


Betaalmogelijkheden